gallery/pacija skola_logo
gallery/facebook
gallery/twitter
gallery/youtube
predškolska  ustanova - vrtić
pačija  škola

Predškolska ustanova Pačija škola je akreditovana predškolska Ustanova –vrtić verifikovana od strane Ministarstva Prosvete nauke i tehnološkog razvoja koja je u sistemu subvencija grada Beograda.

Nalazimo se na opštini Palilula , u ulici Mirgorodska 14 .

Praćenje savremenih tokova i potreba roditelja, fleksibilan pristup organizaciji rada, kvalitet, entuzijazam, kreativnost i stručnost, glavne su snage koje oblikuju rast i razvoj Ustanove .

Rad je organizovan u skladu sa potrebama roditelja u vremenu od 6 : 30 do 18 časova radnim danom i to na sledeći način:

 

-obuhvat dece od 1 do 2 godine-mlađa jaslena grupa
-obuhvat dece od 2 do 3 godine-starija jaslena grupa
-obuhvat dece od 3 do 4 godine mlađa vaspitna grupa
-obuhvat dece od 4 do 7 godine mešovita predškolska grupa


Ustanova je obezbedila uslove koji zadovoljavaju vaspitno-obrazovne, zdravstvene i higijenske potrebe dece .
Prostor vrtića je struktuiran i opremljen prema pedagoškim standardima i kriterijumima, u skladu sa Opštim osnovama predškolskog programa.

Prostor je organizovan i oplemenjen tako da je u funkciji vaspitno-obrazovnog rada, koji se realizuje u prostoru struktuiranom po centrima interesovanja – jezički centar, istraživački centar, manipulativni centar, likovni atelje, centar za fizičke aktivnosti, centar za muzičke aktivnosti.
U sklopu vrtića nalazi se uređeno dvorište površine 368 m2 koje je opremljeno spoljnom igraonicom, igračkama i u funkciji aktivnosti na otvorenom prostoru.
U neposrednom okruženju vrtića nalaze se sportski centri – Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan, Fudbalski klub BSK Borča, Kajakaški klub, Sportska hala Pionir kao i institucije u kojima deca imaju mogućnost autentičnog doživljaja i učešća u procesu stvaranja kulture – dečje pozorište ,,Duško Radović“, i Dečji kulturni centar Beograd, biblioteka "Milutin Bojić”.
U realizaciji programa nastojaćemo da uključujemo umetnike i stručnjake iz određenih oblasti u pojedinim programima i u procesu realizacije vaspitnoobrazovnog rada. Pored redovnih aktivnosti, Ustanova organizuje i druge oblike odmora i rekreacije u skladu sa interesovanjem roditelja – vrtić u prirodi, izleti i ekskurzije.